ENGLISH I ESPAÑOL I CATALÀ


MBMNEWS

 

13 de Noviembre de 2014
David Mackay (1933-2014)
David Mackay

Vaig conèixer el David fa molts anys, quan encara estava estudiant arquitectura i vaig començar a treballar a MBM. Jo era molt jove i inexpert, me’l mirava amb admiració i respecte, però de seguida es va establir entre nosaltres una bona sintonia, que s’ha mantingut i s’ha anat fent més gran al llarg de tots els anys que hem treballat plegats.

Dels tres socis fundadors d’MBM, el David era el que passava més hores al despatx i el que tenia un contacte més directe amb els arquitectes que hi treballàvem. Això va ser des del meu punt de vista una gran sort. La facilitat que tenia el David per transmetre el que era essencial en el desenvolupament dels projectes, tot i les seves conegudes peculiaritats lingüístiques, em va ajudar molt a entendre què era l’arquitectura. Rigor, però a la vegada joc. Racionalitat però al mateix temps certa frivolitat i diversió. Aquesta virtut li va permetre, com a activitat alternativa, impartir classes i seminaris, tant aquí com a altres països. Sempre tenia una visió positiva dels projectes. Quan sortia un problema, se’n alegrava; de fet, l’estava esperant per poder aportar una resposta que el solucionés i així millorar el projecte. Creia que les solucions per resoldre els problemes que apareixen en els diferents projectes han de respondre a l’Arquitectura, no a un tipus de projecte determinat pel seu ús.

A mesura que van passar els anys ens vam anar coneixent més i més, i d’una relació que va començar de forma estrictament professional va sorgir una amistat que hem mantingut sempre. Hem passat molt de temps junts. Treballant, viatjant, quasi sempre per motius professionals, però amb molts moments i moltes oportunitats per parlar de tots els temes imaginables: política, literatura, música, cine... Recordo sobretot els viatges a Holanda, a la Gran Bretanya, a Alemanya, a Irlanda, a tants llocs que, gràcies a la feina, vam tenir l’oportunitat de visitar i conèixer. De fet, dels llibres que el David va escriure, l’últim tracta de la visió que té de les diverses ciutats que per un motiu o altre han tingut alguna relació amb la seva vida i de les seves experiències en aquestes ciutats. Era una persona amb la qual podies parlar de tot i amb qui no t’avorries mai, que m’ha ensenyat moltes coses, que ha estat un mestre, però sobretot, un amic.

Francesc Gual, Arquitecte
(Article publicat al diari ARA el 13 de Novembre de 2014)

 


ARQUITECTURA I URBANISME
NOTÍCIES
CAIXA DE PANDORA

 

 
         
Layer 4 copy 2 copia 4
Layer 4 copy 2 copia 3
Layer 4 copy 2 copia 2
Layer 4 copy 2 copia
Colocar aquí el contenido para id " ayerIDP"
Layer 4 copy 2 copia 2
Layer 4 copy copia